Entrepreneur, Let’s Get Creative!

Creative is a must have trait for an entrepreneur. With creativity, an entrepreneur can create unique products, be different to compete others, engage more customers, etc. When creative juice flows, an entrepreneur can increase productivity in the business. But, sometimes creativity doesn’t flows smoothly.

Entrepreneur, Let’s Get Creative!

There are few techniques to get your creative juice flows smoothly. Test out these techniques:

Determine your goals

Think your long-term targets then break it down into shorter-term actions. This “mind mapping” technique can make you a creative person and you will know what is your focus actually.

Determine your goals

Go sports

Just do a routine walk, run, or bike, you can release endorphin in your brain. That hormone can encourage your brain to think creative again. Choose track with a beautiful scenery or interesting area to stimulate your brain.

Go Sports

Organize and declutter personal space

Sometimes if your desk full with stuffs – unimportant stuffs, your brain gonna explode because your stress level rising. So, organize and declutter your personal space and stuff. You can try minimalist living, or read Marie Kondo’s book about KonMari (organize and declutter things). After you organize well, your brain feels like fresh and ready to think creative again.

Organize and declutter personal space

Take a break

Just break your routine for a day and do things differently. Simply change your fashion style or shift your daily to do list. You can also eat new foods, meet strangers, jog in different route, etc. After doing those “new” activities, you will have new ideas.

Take a break

To get more techniques, you have to learn with the right person, like a mentor, coach, or lecturer. If you want to learn from professional lecturer, you can take classes in SIM University Singapore. For over 50 years experience, SIM University now becomes a Top Business University Singapore. Many great and successful entrepreneurs graduated from here.

32 Comments

  1. Keren, artikel pakai bahasa Inggris, mengalir dengan lugas, apa pakai bantuan kamus dulu karena kayak meletup-letup penuh semangat. Saya nyerah kalau disuruh menulis English, bisanya secara pasif saja dan tak selalu paham pada kata atau istilah tertentu. Mana grammar saya ditelan zaman, terlupakan, ha ha.
    Ehm, untuk bisa jadi enterpreneur itu butuh ilmunya. Belajar di Singapura kayaknya keren Kayak apa SIM itu? Semoga saja banyak pengunjung blog yang beroleh info berfaedah dari sini. Mengenai universitas di luar negeri. Kalau pengen jagio bahasa asing kayak English dan Mandarin sekaligus beroleh dasar bisnis serta manajemen keilmuan, kayaknya Singapura tempat yang cocok.

    1. Ya sepertinya butuh sedikit translate google dan kamus mbak,,
      aku pengen belajar bahasa Inggris juga,
      karena bisa mengasah kemampuan juga..
      tapi nnti suatu saat bakal lebih oanjang lagi artikel bahasa INggrisnya hehehe
      Iya ini SIM di Singapura mbak,, semacam sekolah tingkat universitas mbak 🙂

  2. Kemaren aku datang ke acara expo enterprenership, emang kalau jadi enterprener jaman now tuh kudu kreatif dan inovatif. Kalau enggak ya bakal kalah ama yg lain 😀
    Artikelnya keren pakai bahasa Inggris, beberapa paham beberapa enggak wkwkwk

    1. Iya mba, aku g dtg kesana sayang bgt huhu.. padahal pasti bakal muncul bnyak ide buat bisnis..
      Aku juga ada yg ngerti ada yg nggak sebenernya hahaha

    1. create something with confident, it will be nice soon. I hope can realize all of that. thax and sorry for my bad english 🙂

  3. sakniki entrepreneur sampun dumados kebutuhan lan gaya urip nggeh mas. saking susah wong nggoleki kerja, purun mboten purun entrepreneur dados setunggal-setunggalipun dalan kagem penggangguran ingkang badhe kerja. nanging dalan entrepreneur niku nagudubilah njelimet, kudu kuat, lan kudu tahan banting. emejing sanget mas aldhi niki jan, mugi2 dados enrepreneur suksess.

    1. sumuhun akang, lamun urang tos dikawitan dilakonan, mugia kapayunna tiasa langkung sae mas hehe
      upami bade ngalakonan enterpreneur nya kudu utamina ti niat, teras kapayunna e=kedah dileukeunan supados fokus dina hiji bidang.
      Insya Allah abdi ge hoyong pisan entrepeneur mah, ngan abdi teu acan tiasa ngawitanana, kedahna mah da dimimitian ti alit keneh.
      hatur nuhun parantos linggih di saung abdi 🙂

        1. iya nih mas, soalnya kita kan berbeda2 suku, tapi tetap satu hahaha
          bhinneka tunggal ika..
          aku juga agak lupa2 klo pakai bahasa sunda, soalnya seringnya basa jawa malah,,
          pengen deh belaajr bahasa jawa halus

      1. Certainly.
        This post is cool … using English.
        Not too short the writing was made, but it was long and clear the points explained.
        Apparently you master English grammar well.

        Good job, mr. Aldhi, eh# aak Aldhi 🙂

    1. till found your point and how to find that point where it stays focused, should focus only that point.
      Thx for visit brother 🙂

  4. I think creative is part of entrepreneur, coz u have compete with other entrepreneur. If u produce product like others, nothing special, everything will be useless…

    These tips are good for entrepreneur to be more creative. Thanks for the tips

    1. Yup, it’s right , cz if we’re creative, we will easier to do something new.enterpreneur is way to find our identity in bussiness,
      thanx for visiting 🙂

    1. yap, it’s right, the key is creativity, because creativity make us to find something new in our life. How to be a creative person? we’ve to explore our skills to be a creative person.
      thx for visit dude 🙂

      1. Wahhh setiap orang dituntut untuk lebih kreatif akan segala hal, kalo ga ya bakal digeser sama orang orang yang lebih memiliki ide yang bagus, kalo udah gitu bakal susah untuk bersaing.. karena dunia bakal maju terus tanpa menunggu

        1. teknologi bakal terus maju mas, kita sebagai generasi penerus bangsa harus mewujudkan niat dan keinginan kita untuk menjadi seorang enterpreneur.hehe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *